Účtovanie obstarania nehnuteľností za účelom predaja - Kolembus, Anton
Nehnuteľnosti sú dlhodobým hmotným majetom v prípade, ak sa používajú v účtovnej jednotke. Ak sa kúpili s cieľom ďalšieho predaja, t.j. nie sú držané dlhodobo, účtujú sa ako krátkodobý majetok.