Náhrada škody - Kubíková, Jana
Zamestnávatelia sú povinní vytvárať také pracovné podmienky, aby nedochádzalo k ohrozeniu života, zdravia a majetku a v prípade zistenia nedostatkov sú povinní učiniť opatrenia na ich odstránenie. S týmto cieľom sú zamestnávatelia oprávnení vykonávať kontrolu vecí, ktoré zamestnanci vnášajú na pracovisko alebo z neho odnášajú. Táto kontrolná právomoc nie je však neobmedzená. Pri jej vykonávaní nesmie dôjsť k porušeniu predpisov o ochrane osobnej slobody a nesmie byť ponižovaná ľudská dôstojnosť.