Úprava období, ktoré sa počítajú do obdobia pre získanie dávky v nezamestnanosti - Žuľová, Jana
Nárok na dávku v nezamestnanosti vzniká občanovi zaradenému do evidencie uchádzačov o zamestnanie len v prípade, ak získal aspoň dva roky poistenia v nezamestnanosti v období posledných štyroch rokov. Táto podmienka uvedená v § 104 ods. 1 zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v platnom znení určuje, aké dôležité je predchádzajúce obdobie poistenia v nezamestnanosti.