Application of the EVA Indicator to the Analysed Company - Sotáková, Kamila, 1996-
Príspevok poukazuje na potrebu merania finančnej výkonnosti podniku z pohľadu tvorby pridanej hodnoty pre vlastníkov, ktorá má vplyv na existenciu podniku na trhu. Efektívnym riadením podnik získa konkurenčné postavenie na trhu, ktoré mu zaručí stálosť zákazníkov, ako aj ich nový prílev. Moderným finančným meradlom EVA získa podnik pohľad na celkové využívanie podnikových zdrojov. Vytvorením predikčného modelu aplikáciou viacnásobnej lineárnej regresie ukazovateľa EVA podnik nadobúda pohľad do budúcnosti, na základe čoho dokáže identifikovať problémové miesta a následne ich eliminovať.