Work in the Sharing Economy - Pros and Cons - Olexová, Cecília, 1976-
Zdieľaná ekonomika neustále rastie na význame, bez ohľadu na vonkajšie vplyvy (napr. COVID-19, hoci niektoré platformy boli utlmené, iné sa vyvíjali), čím sa mení forma a charakter práce. Obsahovým zameraním príspevku je prehľad literatúry o práci v zdieľanej ekonomike s prihliadnutím na jej výhody a nevýhody. Hlavnou výhodou je samostatnosť a flexibilita práce, pričom medzi hlavné nevýhody patrí neistota práce a odlišné pracovné podmienky od trvalého zamestnania, vrátane sociálnej a zdravotnej ochrany.