Price – the Determining Factor in Strategies of Business Entities During the Covid and Post-Covid Period - Lovciová, Kornélia, 1983-
Kríza spôsobená pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom zasiahla podnikateľské subjekty na celom svete a neposkytla finančnému manažmentu dostatok času na prípravu na obdobie neistoty. Finančný manažment zohráva v období neistoty významnú úlohu v riadení podnikov, jeho rozhodnutia v období covidu a po covide len zvyšujú svoju váhu a zodpovednosť. Ak podnik nestanoví správne ceny, nedosiahne očakávaný zisk, a preto je cena výrobku alebo služby určujúcim faktorom, na základe ktorého sa zákazník rozhoduje, či si daný výrobok alebo službu v období covid alebo postcovid kúpi, čím sa zabezpečí, že podnik dosiahne svoje tržby a zabezpečí si finančné príjmy. Z uvedených dôvodov je cieľom tejto správy zhodnotiť úlohy cenového manažmentu v riadení cien vo všetkých jeho fázach ako nástroja používaného na podporu a rast podnikov v období covidu a po covide.