Outsourcing of Business Processes as a Globalization Trend - Meluchová, Jitka, 1965-
Cieľom tohto príspevku je predstaviť dynamicky sa rozvíjajúci segment centier zdieľaných služieb a outsourcingu podnikových procesov na Slovensku. Centrá zdieľaných služieb a outsourcing podnikových procesov poskytujú medzinárodné podporné služby pre svoje materské spoločnosti a iné dcérske spoločnosti alebo vykonávajú špecifické externé podnikové procesy pre tretie strany zo zahraničia. Príspevok sa zameriava na prínosy a riziká zdieľaných služieb a outsourcingu ekonomických procesov. Analyzuje vývoj biznis centier na Slovensku, ako aj globálne vývojové trendy ovplyvnené pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom.