Digital Assets in the Slovak Republic - Parajka, Branislav, 1981-
Digitalizácia je súčasťou nášho života už niekoľko desaťročí. Z tohto procesu vznikajú nové typy aktív – digitálne aktíva. V súčasnosti neexistuje všeobecne prijatá definícia digitálnych aktív, neexistuje ani definitívny zoznam digitálnych aktív, ale kryptoaktíva ako súčasť digitálnych aktív sú všeobecne známe. Podľa zistení autora existujú nové objekty: kryptoaktíva, virtuálny herný majetok, doménové mená, veľké dáta (big data) a účty na sociálnych sieťach. Účtovná regulácia v Slovenskej republike je známa svojimi rozsiahlymi podrobnými predpismi, ale zdá sa, že nesleduje nové trendy.