News, Trends and Changes in the Field of Accounting in the Conditions of the Slovak Republic - Sigetová, Katarína, 1995-
Novinky a trendy v oblasti účtovníctva v Slovenskej republike, ale aj vo svete, prinášajú rôzne zmeny. V posledných rokoch sa legislatívny vývoj vo veľkej miere dotkol aj slovenského zákona o účtovníctve. Od roku 2022 vstúpila do platnosti novela zákona o účtovníctve, ktorá priniesla zmeny v rôznych oblastiach, a to nielen vo všeobecných ustanoveniach, ale predovšetkým v oblasti podnikov v kríze, inventarizácie zásob, výročnej správy neziskových účtovných jednotiek, digitalizácie účtovníctva a s tým súvisiacich nových sankcií. Ďalšie zmeny sa plánujú uplatňovať od roku 2024 a v prípade ich schválenia budú predstavovať nové vykazovacie povinnosti pre nadnárodné spoločnosti. Analýza už prijatých a plánovaných zmien v oblasti účtovníctva v Slovenskej republike.