Analýza vývoja miery vzniku a miery zániku podnikov vo vybraných sektoroch podnikov na Slovensku v rokoch 2014 - 2019 - Kotlebová, Eva
Príspevok sa zaoberá niektorými relatívnymi ukazovateľmi, ktoré poskytujú informácie o podnikoch prechádzajúcich demografickými zmenami. Sledoval sa vývoj podielov rodných podnikov a úmrtných podnikov v rokoch 2014-2019, pričom osobitnú pozornosť sa venuej tým podnikom, ktoré boli založené a zatvorené v tom istom roku. Zameranie sa na vybrané sektory, kde sa očakávajú výrazné demografické zmeny v dôsledku pandémie nového koronavírusu.