Problematické definovanie pojmu terorizmus a s tým súvisiace porušovanie ľudských práv v kontexte boja proti terorizmu na príklade Ruskej federácie - Rozkošová, Zuzana, 1995-
Predkladaný článok si kladie za cieľ poukázať na dlhodobo problematické definovanie pojmu terorizmus a s tým súvisiace porušovanie ľudských práv v kontexte boja proti terorizmu na príklade Ruskej federácie. Prvá časť článku je venovaná teoretickému pohľadu na problematiku definovania terorizmu a súvisiacim rizikám v kontexte národných definícií protiteroristickej legislatívy. V druhej časti článku sme sa zamerali na Ruskú federáciu a jej údajný boj proti terorizmu. Použitím kvalitatívnej výskumnej metódy konštatujeme, že domáca protiteroristická legislatíva sa môže stať živnou pôdou pre vážne porušovanie ľudských práv, ak je založená na príliš širokých alebo inak problematických definíciách terorizmu.