Posilnenie európskej bezpečnosti a obrany: skutočne náročná úloha pre Európsku úniu - Ivančík, Radoslav
Problematika spoločnej európskej bezpečnostnej a obrannej politiky. Významný pokrok, ktorý sa dosiahol v posledných rokoch v oblasti posilnenia európskej bezpečnosti a obrany. Budovaniu kvalitatívne vyššej miery európskej odolnosti v úzkej kooperácii s NATO a samostatne na úrovni EÚ.