The Impact of Brexit on the Language Policy of the European Union - Ondrušová, Terézia, 1978-
Cieľom príspevku je analyzovať situáciu vo Veľkej Británii a Európskej únii po brexite z lingvistického hľadiska. Analýza zahŕňa skúmanie rôznych možností riešenia novej situácie, ktorá ovplyvňuje postavenie angličtiny v Európskej únii. Cieľom je tiež porovnať postavenie angličtiny ako úradného a praktického jazyka v inštitúciách Európskej únie. Použitie porovnávacej metódy. Čiastkovým cieľom je overenie hypotézy, že brexit oslabí pozíciu angličtiny v Európskej únii.