Podchytenie štátnej pomoci poskytovanej podnikom v dôsledku pandémie COVID-19 v európskom protimonopolnom práve - Lapšanský, Lukáš
Pandémia COVID-19 vyvolala potrebu masívnej štátnej pomoci pre posilnenie podnikania členských štátov EÚ. Európska komisia urýchlene prijala akt soft law, v ktorom ponúkla členským štátom rôzne nástroje na poskytovanie štátnej pomoci podnikateľom a špecifikovala podmienky a ukazovatele, ktoré poskytnú štátnu pomoc zlučiteľnú s vnútorným trhom za splnenia určitých podmienok.