Demografia podnikov v súvislosti s posledným sčítaním obyvateľstva na Slovensku - Sivašová, Daniela, 1955-
V príspevku sa poukazuje na úzku súvislosť medzi demografiou podnikateľských subjektov a výsledkami a vývojom sčítania obyvateľstva na Slovensku. Demografické údaje a záujmy sú dôležitými štatistickými údajmi v oblasti webovej analytiky, spotrebiteľských analýz a cieleného marketingu. Na rozdiel od zberu údajov v akademickej oblasti demografie sa marketingová demografia zameriava najmä na vek, pohlavie a záujmy. Takéto údaje sa využívajú najmä na strategické cielenie ponuky a môžu sa použiť aj na obchodnú analýzu a vykazovanie výkonnosti. Vo väčšine prípadov podniky považujú demograficky cielené reklamné stratégie za nákladovo efektívnejšie ako masové marketingové úsilie. Tento prístup vedie k zvýšeniu predaja a povedomia o značke.