Vybrané ukazovatele dynamiky v súvislosti s Demografiou podnikov - Sivašová, Daniela, 1955-
Cieľom príspevku je poukázať na využitie demografických prognóz vo vývoji obyvateľstva Slovenska. Na základe presných údajov o obyvateľstve a ich prognózy do budúcnosti môže demografia podnikov počítať so vznikom, rozvojom a zánikom sledovaných podnikov. Zaujímavé je sledovať tento objekt aj s rozmiestnením obyvateľov v jednotlivých regiónoch Slovenska. Je dôležité uvedomiť si skutočnosť, že prognózy odhaľujú alarmujúci vývoj spojený so starnutím obyvateľstva na Slovensku.