Analysis of Savings in Slovak Public Procurement Environment - Tkáč, Michal, ml., 1984-
Verejné obstarávanie je hlavným mechanizmom pre štátne financované organizácie na obstarávanie zdrojov. Efektívnosť verejného obstarávania sa často meria úsporami. Príspevok sa zameriava na úspory generované prostredím verejného obstarávania na Slovensku. Na základe analýz viac ako 150 000 reálnych zákaziek verejného obstarávania sa výskum snaží popísať, ako sa líši rozdelenie úspor medzi rôznymi kategóriami zákaziek CPV počas sedemročného obdobia od roku 2014 do roku 2020.