Príjem fyzickej osoby z predaja nehnuteľnosti - Prajová, Marcela
Predmetom dane z príjmov F.O. je príjem z činnosti daňovníka a príjem z nakladania s majetkom daňovníka. Príjem z predaja nehnuteľnosti plynúci F.O. je vždy predmetom dane, pretože ide o príjem z nakladania s majetkom daňovníka. To, či je tento príjem zdaniteľným príjmom, alebo je od dane oslobodený, je závislé od splnenia podmienok vymedzených v zákone č. 595/2003 Z. z.