Refakturácia cestovných nákladov a nákladov na mzdy medzi spoločnosťami a odpočítanie DPH z faktúry - Böszörményi, Jana
Pri refakturácii tovaru alebo služby je dôležité správne posúdenie z hľadiska platnej legislatívy. Dôležité je stanoviť správny postup podľa zákona o dani z pridanej hodnoty, z hľadiska zákona o dani z príjmov a je dôležité nastaviť správnosť zaúčtovania z pohľadu zákona o účtovníctve. Každá uvedená legislatívna stránka je svojím spôsobom dôležitá pri stanovení "vzniku daňovej povinnosti", "daňovej uznateľnosti" výdavkov (nákladov), správneho zaúčtovania, bez ktorého dochádza k nepresnostiam a chybovosti. Legislatívna stránka jednotlivých zákonov na príkladoch a upresnenie postupu.