Problems of Intercultural and Language Differences in Slovak and Ukrainian Minority - Strelinger, Ján, 1964-
V našom článku sa zameriavame na interkultúrne problémy, na to, ako vzniká interkultúrny konflikt v komunikácii medzi dvomi kultúrami a čím je väčší rozdiel medzi kultúrami tým je väčšia pravdepodonosť, že vznikne interkultúrny konflikt. Berúc do úvahy niektoré faktory a kultúrne špecifiká, ktoré existovali v každej spoločnosti po celé stáročia a ich výskyt si uvedomíme, že je ťažké ich zmeniť či eliminovať. Taktiež sme sa rozhodli vysvetliť a popísať konkrétnu oblasť v ktorej medzikultúrne otázky sa vyskytujú pravidelne, konkrétne sme sa zamerali na výskum interkultúrnych vzťahov medzi ukrajinskou a slovenskou kultúrou na území Slovenskej republiky.