Výhody využívania LMS systémov - Rakovská, Eva, 1963-
Posledné dva roky poznačené pandémiou, nedostatok učiteľov a iné faktory spôsobujú problémy vo vzdelávaní. Napriek masívnemu využívaniu online učenia v poslednej dobe sa ukazuje, že výhody LMS systémov vo vzdelávaní nie sú naplno využívané a sú vnímané iba ako podporný nástroj vzdelávania. Tvorba kvalitných učebných materiálov a kurzov, ktoré by zodpovedali individuálnym potrebám študentov v zložitých časoch nie je jednorazovou záležitosťou, ale postupným vývojom plne automatizovaného kurzu s využívaním nových vlastností LMS alebo pomocou viacerých pluginov zakomponovaných priamo do kurzov. Príspevok sa venuje udržateľnosti vývoja elektronických kurzov, mapuje výhody využívania štandardov a nástrojov LMS Moodle pri tvorbe plne automatizovaného elektronického kurzu a poskytuje návod ako sledovať kvalitu výučby prostredníctvom modulu Analytík.