Prediction of Results of Financial Statements Companies in Automotive Industry in Slovakia After COVID-19 Pandemic - Ballová, Martina, 1985-
Príspevok sa zameriava na výsledky účtovných závierok spoločností v automobilovom priemysle a predikciu budúcich výsledkov v dôsledku konca pandémie COVID-19. Slovensko je najväčším výrobcom áut na obyvateľa na svete a keďže automobilový priemysel predstavuje 50 % celkovej priemyselnej výroby v SR, je dôležitý pre celú ekonomiku krajiny. Regresná analýza poskytuje metódu na analýzu a predikciu budúcich výsledkov účtovných závierok spoločností. Táto metóda je súbor štatistických metód používaných na odhadovanie vzťahov medzi závislou premennou a jednou alebo viacerými nezávislými premennými.