Vývoj tržieb v maloobchode v kontexte pandémie COVID-19 - Blahušiaková, Miriama, 1980-
Príspevok sa venuje analýze tržieb v odvetví „Maloobchod“ okrem motorových vozidiel a motocyklov v priebehu účtovných období 2018 – 2021. Cieľom je analyzovať a preukázať vplyv pandémie na tržby podnikov pôsobiacich v tomto sektore. Analýze sme podrobili 3 896 účtovných jednotiek, ktoré sme analyzovali z hľadiska kraja pôsobenia ako aj z hľadiska hlavného predmetu činnosti. Z výsledkov vyplynulo, že napriek pandémii, tržby v maloobchode rástli, i keď rast v pandemickom roku bol nižší než v ostatných účtovných obdobiach. Napriek miernemu rastu tržieb, viac ako 50,00 % účtovných jednotiek tohto odvetvia zaznamenalo v prvom pandemickom roku 2020 pokles tržieb.