Účtovné zobrazenie transakcií vylúčených z pôsobnosti IFRS 3 Podnikové kombinácie - Hornická, Renáta, 1977-
IFRS 3 Podnikové kombinácie sa zaoberá účtovným riešením podnikových kombinácií. Pri účtovaní a vykazovaní podnikových kombinácií podľa IFRS 3 je predpísaná akvizičná metóda účtovania. Základnou podmienkou pre uplatnenie IFRS 3 je, aby transakcia alebo udalosť spĺňala definíciu podnikovej kombinácie. Cieľom príspevku je identifikovať transakcie vylúčené z pôsobnosti IFRS 3 a prezentovať ich účtovné zobrazenie podľa IFRS. Na transakcie vylúčené z pôsobnosti IFRS 3 sa akvizičná metóda neaplikuje. Na základe analýzy ustanovení IFRS 3 sú v príspevku vymedzené transakcie, ktoré nepatria do pôsobnosti IFRS 3 spolu s uvedením ich účtovného zobrazenia podľa IFRS.