Key Challenges and Opportunities of Industry 4.0 in Metallurgical Industry in Slovakia - Richnák, Patrik, 1988-
Hlavným cieľom príspevku bolo na základe prehľadu zahraničnej literatúry identifikovať a vysvetliť pojmy súvisiace s Industry 4.0 a následne interpretovať výsledky kvantitatívneho výskumu. Pri konštrukcii teoretického rámca ide o analýzu, syntézu, komparáciu vedeckej terminológie zo zahraničných vedeckých zdrojov z posledných rokov. Interpretácia skúmanej problematiky z praktického hľadiska bola realizovaná na základe vyhodnotenia dotazníkového prieskumu. Predmetom výskumu bolo 29 podnikov pôsobiacich v hutníckom priemysle na Slovensku. Výsledky výskumu naznačujú, že respondenti majú čiastočné informácie o Industry 4.0. Z vyhodnotenia údajov tiež vyplynulo, že väčšina respondentov vo výrobe aplikuje Priemysel 4.0. Industry 4.0 v hutníckych podnikoch optimalizuje najmä obchodné procesy. V hutníckych podnikoch na Slovensku dominuje využívanie smart senzorov z technológií Industry 4.0 ako aj pokročilá simulácia.