Daňový pohľad na príjmy fyzickej osoby súvisiace s cennými papiermi - Brnová, Miroslava
V súvislosti so zdanením príjmov súvisiacich s cennými papiermi, ktoré plynú fyzickým osobám, ide predovšetkým o príjmy plynúce z ich predaja a z ich držby, pričom je zásadné aj posúdenie, či plynú tejto osobe v súvislosti s príjmami z podnikania alebo nie. V nadväznosti na uvedené je potrebné pre správne zdanenie daňou z príjmu zatriediť daný druh príjmu podľa zákona o dani z príjmov v z. n. p. ako príjem z predaja cenných papierov alebo príjem z držby cenných papierov. Základné informácie o cenných papieroch podľa osobitných predpisov. Zdanenie príjmov z predaja cenných papierov u fyzických osôb. Zdaňovanie príjmov z držby cenných papierov. Nepeňažný vklad cenných papierov do obchodnej spoločnosti. Špecifické prípadové štúdie oslobodenia príjmov z predaja cenných papierov.