Can Structural Interconnectedness be Harmful When a Pandemic Strikes? - Lábaj, Martin, 1982-
Cieľom príspevku je simulovať dopad pandemických opatrení prijatých v EÚ v krajinách strednej a východnej Európy. Základom je, že prísne opatrenia výrazne znižujú produkciu určitých krajín, čo sa premieta do poklesu produkcie iných ekonomík prostredníctvom kanála hodnotového reťazca sprostredkovaného zahraničným obchodom s tovarom a službami.