Analýza prežitia Coxovým modelom proporcionálnych rizík - Teplanová, Patrícia, 1998-
Coxov semiparametrický regresný model proporcionálnych rizík je najfrekventovanejšie využívaným modelom pri analýze prežitia. Dovoľuje nám skúmať premennú čas prežitia kvantitatívnymi, aj kvalitatívnymi premennými, no nemusíme poznať rizikovú funkciu a jej pravdepodobnostné rozdelenie. Model sa aplikoval na medicínske dáta s účelom zistenia vplyvu rozličných premenných na čas prežitia skúmaných osôb.