Prehľad prístupov k analýzam ekonomických dosahov pandémií - Szomolányi, Karol, 1976-
Pandémia COVID-19 odštartovala globálnu hospodársku krízu. Prehľad vybraných prác s využítím matematických nástrojov. Makroekonomické modely, analyzujúce epidemické dosahy, rozdeľujeme do troch tried: modely v redukovanom tvare, jednosmerná interakcia a obojsmerná interakcia medzi epidemickou a makroekonomickou časťou modelu.