Spoločnosť v kríze v nadväznosti na úpravu v zákone o účtovníctve a vlastné imanie obchodnej spoločnosti - Adamíková, Monika
Spoločnosť v kríze podľa Obchodného zákonníka. Spoločnosť (dlžník) v úpadku. Hroziaci úpadok. Pomer vlastného imania a záväzkov. Vlastné imanie a záväzky podľa zákona o účtovníctve. Vlastné imanie podľa postupov účtovania. Rozbor položiek vlastného imania v podvojnom účtovníctve. Účtovné prípady. Možnosti ako sa vysporiadať so záporným vlastným imaním.