Measured Determinants and Measurement Methods of New Technologies-Based Firms’ Survival and Growth - Bednárová, Veronika, 1998-
Základom firiem založených na nových technológiách (NTBF) je vytvárať inovatívne technológie, premieňať ich na hodnotu a užitočnosť pre zákazníka a prispievať k ekonomickému rastu. Aby mali šancu využiť svoj potenciál, musia prežiť a rásť. To je dôvod, prečo sa zvyšuje záujem výskumníkov o determinanty ovplyvňujúce ich prežitie a rast. Hlavným cieľom príspevku je poskytnúť systematický prehľad literatúry na zhrnutie a analýzu súčasných prístupov pri skúmaní determinantov výkonnosti, vývoja, prežitia a rastu NTBF, diskutovať o medzere vo výskume v tejto oblasti a o potenciáli na zlepšenie takéhoto výskumu. v budúcnosti. Takéto výsledky by mohli byť užitočné pre vedcov, ktorí študujú pojem NTBF a zaujímajú sa o to, ako vniesť viac jasnosti do ich prežitia a rastu. Výsledok takéhoto systematického prehľadu literatúry, ktorý predstavuje skúmané determinanty, vzorky, zber údajov a metódy analýzy údajov, umožňuje zostaviť vhodný výskumný nástroj na ich pochopenie a riešenie.