Digitálny asistent v daňovej správe - Ihnatišinová, Denisa, 1983-
Cieľom článku je poukázať na nové digitálne služby daňovej správy využívajúce automatizáciu a umelú inteligenciu, ktoré podporujú dobrovoľné plnenie daňových povinností. S rastúcim významom digitalizácie rastie aj spôsob, akým komunikujeme v prostredí daňovej správy. Používanie e-mailov, online prístup k osobným účtom a digitálnych asistentov sa zvyšuje. Naopak, ubúdajú tradičné komunikačné kanály, akými sú osobné návštevy, doručovanie poštou či telefonický kontakt. Digitálny alebo virtuálny asistent je najnovším konverzačným nástrojom na poskytovanie informácií a pomoci daňovým poplatníkom. Výsledkom článku je, že digitálni asistenti sú schopní poskytovať rýchlejšie a dostupnejšie služby za nižšie náklady a bez fyzického kontaktu, čo uľahčuje plnenie daňových povinností.