Impact of Industry 4.0 Phenomenon on Development of Wood Processing Industry - Čambalíková, Andrea, 1990-
Vývoj nových technológií spôsobuje zlepšenie kvality života ľudí a blahobytu spoločnosti ako celku. Je hlavnou hybnou silou dnešnej globálnej ekonomiky. Sme uprostred transformácie manažmentu a neustále sa zvyšujúceho zamerania organizácie na znalosti ľudí, školenia, kompetencie, flexibilitu a adaptabilitu. Tieto zmeny budú mať transformačný vplyv na to, ako organizácie pristupujú k manažmentu, k úlohe manažéra a k použitým metodikám. Manažéri v súčasnosti čelia veľkým výzvam pri rozhodovaní, kedy sú nútení pružne reagovať na turbulentný vývoj v podnikateľskom prostredí. Priemysel 4.0 spája ľudí, objekty a systémy, ktoré tvoria dynamické, optimalizované, samoorganizujúce sa medzipodnikové siete, ktoré vytvárajú hodnoty, ktoré ovplyvňujú všetky obchodné procesy. Priemysel 4.0 tvorí veľa nových príležitostí pre firmy, no zároveň prináša množstvo výziev, ktoré vyplývajú z prebiehajúcej automatizácie a digitalizácie. Tento príspevok sa zaoberá vplyvom Industry 4.0 na drevospracujúce podniky.