Východiská priemyslu 4.0 pre oblasť poistného sektora - Ondruška, Tomáš, 1988-
Inovácie a technologické zmeny ovplyvnili sektor poisťovníctva. Digitalizácia v poisťovníctve prináša nielen technologický pokrok, ktorý otvára nové možnosti poistenia rizík, ale aj inovatívne formy distribúcie a dodávky produktov na mieru pre klientov. Zároveň však prináša aj hrozby pre sektor zo vstupu nových konkurentov, ktorým už poisťovne pracujúce na tradičných princípoch nemusia stačiť, ak téme digitalizácie a nových technológií nevenujú dostatok priestoru. Cieľom článku je poukázať na významné oblasti digitalizácie pre sektor poisťovníctva a špecifikovať príležitosti a hrozby, ktoré nové technológie prinášajú.