Digitisation – an Important Tool for the Transformation of Society in Terms of Sustainable Development - Lovciová, Kornélia, 1983-
V postpandemickom období sa na celom svete kladie väčší dôraz na riešenie environmentálnych a spoločenských problémov, čo vedie k silnejšiemu vnímaniu vplyvu spoločnosti na ochranu životného prostredia. Jedným zo strategických plánov, ako môže vláda Slovenskej republiky prispieť k naštartovaniu rýchleho a udržateľného hospodárskeho rastu po následkoch pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, je Plán obnovy a odolnosti SR. Úlohou zelenej ekonomiky v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR je podpora environmentálnej udržateľnosti, pričom transformácia spoločnosti na digitálnu spoločnosť a samotná „digitizácia“ (resp. „digitalizácia“) sa považuje za významnú zelenú inováciu v udržateľnom podnikateľskom prostredí s pozitívnym vplyvom na ochranu životného prostredia. Zhodnotenie kľúčovej oblasti digitizácie verejnej politiky, keďže jej úspešná implementácia v spoločnosti má významný vplyv na slovenskú legislatívu v oblasti účtovníctva.