Ukážka vektorového modelu s korekčným členom v softvéri EViews - Csápai, Ádám, 1996-
V tomto článku ukážeme možnosti použitia VEC modelov pomocou EViews. Ako príklad analyzujeme vplyv exportu, priamych zahraničných investícií a tvorby hrubého kapitálu na ekonomický rast v Maďarsku. Testujeme stacionaritu časových radov pomocou ADF testu, preskúmame konitegračné vzťahy, testujeme prítomnosť autokorelácie a stabilitu modelu, ako aj slabú exogénnosť parametrov matice prispôsobenia. Na konci článku odhadneme dlhodobú rovnicu a interpretujeme naše zistenia.