Motivačné aspekty k štúdiu na vysokej škole: komparácia ekonomický vs technický študijný smer - Furková, Andrea, 1975-
Príspevok skúma charakteristiky motivácie k štúdiu na vysokej škole u študentov dvoch vysokých škôl a to Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave. Hlavným cieľom bolo overiť hlavnú hypotézu rozdielnych motivačných aspektov študentov s ekonomickým a technickým zameraním štúdia, resp. zistiť, či je možné nájsť štatisticky významné rozdiely medzi týmito dvomi skupinami študentov vo faktoroch vonkajšej ako aj vnútornej motivácie.