Priestorová analýza výsledkov testovania 9 z matematiky v okresoch SR pred a po Covid-19 - Chocholatá, Michaela, 1977-
Predmetom príspevku je priestorová analýza priemernej výkonnosti žiakov v okresoch SR na báze výsledkov Testovania 9 z matematiky v období pred a po pandémii Covid-19, t.j. v rokoch 2019 a 2022. Príspevok aplikuje exploratačnú analýzu priestorových dát (ESDA) ako sú box-mapy, Moranov rozptylový diagram, lokálna Moranova I štatistika a lokálna Gearyho c štatistika. Výsledky potvrdzujú pokles priemernej výkonnosti žiakov v sledovanom období a umožňujú odhaliť priestorové prepojenia medzi jednotlivými okresmi.