Inovačné výzvy a nástroje pre udržateľný rozvoj technológií - Majerník, Milan, 1952-
Úlohou a účelom trvalo udržateľného sociálno-ekonomického rozvoja je zabezpečiť rovnováhu medzi jeho ekonomickým, sociálnym a environmentálnym pilierom. Technológia zohráva kľúčovú úlohu pri riešení udržateľnosti výroby prostredníctvom jej inovácií a zelenej orientácie. Príspevok systematizuje rozvojové výzvy v čase a podľa rozsahu spoločenského záujmu a identifikuje vývojové smery smerom k čoraz holistickému mysleniu a udržateľnejšej orientácii v inováciách a pri plnení požiadaviek Smart Industry 4.0 a 5.0.