La symbolique de la couleur noire en français et en slovaque - Rizeková, Iveta, 1961-
Tento článok bude skúmať lingvistický kontext čierneho chromatizmu vo francúzštine. Cieľom bude identifikovať významy francúzskych lexikálnych jednotiek obsahujúcich daný chromatický prvok a určiť mieru ich zhody alebo nepodobnosti s ekvivalentmi v slovenčine. Základom pre popis, analýzu a porovnanie vybraných lexikálnych jednotiek a ich sémantických polí v oboch jazykoch bude lexikografický materiál a jazykové korpusy.