Dočasné pridelenie zamestnanca - Kubíková, Jana
Dočasné pridelenie zamestnanca v pracovnom pomere na výkon práce k inému zamestnávateľovi tiež patrí k relevantným zmenám pracovného pomeru. Ešte nedávno skôr okrajová situácia sa v súčasnosti stáva populárnou a rozšírenou ako "nájom či leasing" zamestnancov. Zamestnávateľ alebo agentúra dočasného zamestnávania podľa osobitného predpisu sa môže so zamestnancom v pracovnom pomere písomne dohodnúť, že ho dočasne pridelí na výkon práce k užívateľskému zamestnávateľovi.