Minimálne a maximálne odvody živnostníkov - Mrukviová Tomiová, Sandra
Problematika odvodových povinností je pomerne rozsiahlou témou, pretože obsahuje väčší počet inštitútov. K hlavným odvodovým povinnostiam, nielen u živnostníkov, patria odvody na sociálne a zdravotné poistenie. Každoročne od januára toho - ktorého kalendárneho roka sa suma odvodov mení, nakoľko ich výška sa vypočítava v závislosti od zmeny priemernej mesačnej mzdy v hospodárstve Slovenskej republiky, ktorú každý rok zisťuje a vyhlasuje Štatistický úrad SR.