Physiological metaphor as a means of the metaphorical modeling of brexit in Russian media texts - Krajčovičová, Linda, 1987-
Tento článok sa zaoberá analýzou fyziologickej metafory ako prostriedku metaforického modelovania diskurznej udalosti brexit v ruskom mediálnom diskurze a politickom diskurze. Osobitný dôraz je kladený na jeho potenciálne konfliktogénne účinky a zámery jeho použitia. Analýza sa uskutočňuje na rozhraní kognitívnej lingvistiky, mediálnej lingvistiky, politickej lingvistiky a lingvistiky a kultúrnych štúdií. Interdisciplinárny charakter analýzy prispieva k hlbšiemu pochopeniu súčasného ruského lingvistického obrazu sveta. Materiálom pre výskum boli ruské elektronické médiá, vydávané od roku 2016 do súčasnosti. V procese analýzy sa používa metóda rámcov a slotov.