International Competition in the Demand for Foreign Direct Investment - Lennerová, Ivana, 1979-
Zahraničné investície – na jednej strane uznávaný prvok v boji proti znižovaniu nezamestnanosti, na strane druhej však odbytisko obrovského množstva financií, ktoré tam putujú v záujme blaha štátu, ale ako je často krát prezentované verejnosti, hlavne v záujme nás, občanov. Obrovské finančné korporácie síce v danej krajine preinvestujú miliardy, avšak aj táto krajina je nútená preinvestovať ďalšie, podľa zmluvnej dohody s danou firmou, ktorá zahŕňajú hlavne výkup pozemkov, výstavbu prístupových ciest – vybudovanie infraštruktúry, štátne dotácie a pod.