Rozpočet verejnej správy Slovenskej republiky – od adolescencie k dospelosti - Beličková, Kornélia, 1966-
Vychádzajúc z jednoduchých počtov na rok 2023 bude Ministerstvo financií Slovenskej republiky predkladať na schválenie návrh rozpočtu verejnej správy na trojročné obdobie a to a roky 2023 – 2025 (kĺzavo od roku 2005 – 2007) v poradí už devätnásťkrát. To znamená, že v období od vstupu Slovenska do Európskej únie tento rozpočet dospel. Dospel číslami, vekom, ale či je zrelý byť lídrom hospodárskeho vedenia krajiny – byť súčasťou strategického nástroja v rukách vlády – je otázkou pre širokú odbornú verejnosť. V príspevku prinášame pohľad na jeho kreovanie a pôsobenie v podmienkach Slovenska na prelome storočí a tisícročí.