Dimenzie kvantifikácie škody pre účely znaleckého dokazovania v trestných činoch súvisiacich s manipuláciou verejného obstarávania - Kintler, Jakub, 1979-
Súčasné legislatívne predpisy SR neupravujú postup vyčíslenia škody, je preto potrebné pri jej kvantifikácii vychádzať z právnej úpravy upravujúcej zodpovednosť za spôsobenú škodu, ktorá priznáva poškodenému právo na náhradu skutočnej škody a ušlého zisku (predovšetkým Občiansky zákonník, Obchodný zákonník a Zákon o zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone verejnej moci) a z nevyhnutných predpokladov vzniku zodpovednosti za spôsobenú škodu, vymedzených právnou teóriou a právnou praxou. Cieľom uvedeného príspevku je poukázať na zložitosť kvantifikácie škody pri trestných činoch machinácie verejného obstarávania a verejnej dražby. Zároveň špecifikovať metodický postup kvantifikácie škody pre aplikačnú prax pri zohľadnení rozhodnutia Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Sp. zn.: 5To/2/2018.