Krízový manažment v prostredí verejnej správy - Lukáč, Jozef, 1991-
Cieľom príspevku je objasniť problematiku krízy obce alebo mesta v kontexte zvyšujúceho sa dlhu územnej jednotky. V týchto prípadoch je zo zákona potrebné uplatniť inštitút nútenej správy alebo ozdravného režimu – v závislosti od splnených podmienok. Úlohou týchto nástrojov je znovu zaviesť optimálnu výšku riadenia dlhu obce alebo mesta prostredníctvom pravidelného splácania záväzkov, ktoré obci alebo mestu vznikli.