Pozemky nezistených vlastníkov - Maslák, Marek
V príspevku sa venujeme možnostiam obcí vo veci usporiadania práv k pozemkom nezistených vlastníkov, konkrétne najmä prípadom predaja, zriadenia vecného bremena či zrušenia podielového spoluvlastníctva. V tejto súvislosti sú rozhodujúce rokovania a proces s príslušným zákonným správcom majetku nezistených vlastníkov, pričom ide najmä o Slovenský pozemkový fond. V príspevku nie sú rozoberané prípady prevodov pozemkov vo vlastníctve štátu, ktoré sú v správe SPF, prípadne iného správcu - túto problematiku treba odlišovať od možností prevodov, resp. zásahov do vlastníckeho práva nezistených vlastníkov.