Ekonomicko-environmentálne aspekty vodozádržných opatrení - Stričík, Michal, 1969-
V príspevku sa zameriavame na poukázanie dôležitosti zadržiavania zrážkovej vody na miestach, kde spadne a ich vplyvov na teplotu prostredia a ďalších pozitívnych vplyvov v súvislosti s klimatickými zmenami. Samostatné návrhy poukazujú na možnosť zachytávania a využitia zrážkovej vody v podzemných nádržiach na modelovom príklade navrhovaného projektu pre základnú školu v Sečovciach. Očakávaná návratnosť vynaložených finančných prostriedkov je menej ako 8 rokov. Tento príklad zelenej ekonomiky poukazuje na ekonomické úspory na poplatkoch na vodnom, stočnom a na odkanalizovanej vode v prípade racionálneho využívania vody ako prírodného zdroja, čo je aj v súlade s cieľmi AGENDY 2030.