Porovnanie exekučnej efektívnosti referenčného a presúvacieho usporiadavania štruktúrovaných dát v metódach C# aplikácie - Košťál, Igor, 1962-
Každá metóda s implementovaným ľubovoľným usporiadavacím algoritmom počas realizácie usporiadavania dát uložených napr. v 2-rozmernom neusporiadanom poli musí manipulovať s týmito neusporiadanými dátami. Metóda môže počas usporiadavania presúvať riadky takéhoto poľa, čím realizuje presúvacie usporiadavanie, alebo môže presúvať len referencie na tieto usporiadavané riadky, čím realizuje referenčné usporiadavanie, kedy metóda nepresúva riadky poľa, vôbec nimi nemanipuluje. Spôsob narábania s usporiadavanými dátami môže podstatne ovplyvniť exekučnú a pamäťovú efektívnosť usporiadavacej metódy. Pomocou metód nami vytvorenej C# aplikácie sme skúmali, ktorý z uvedených spôsobov narábania s uporiadavanými dátami je exekučne efektívnejší. Článok obsahuje porovnania exekučnej efektívnosti metód našej C# aplikácie s implementovaným presúvacím a referenčným usporiadavaním, vyhodnotenie výsledkov týchto porovnaní a tiež krátky opis dôležitých usporiadavacích metód tejto C# aplikácie.